Ga naar inhoud
Still

Matterhorn

Regie: Diederik Ebbinge
Tragikomedie over de bijzondere vriendschap tussen de eenzame en streng gelovige weduwnaar Fred en een zwakbegaafde zwerver die bij Fred onderdak vindt.
Fred is een weduwnaar van 54 die een eenzaam leven leidt in een beklemmend gehucht. Zijn dagen draaien om het geloof, het luisteren naar Bach en het eten van een karige Hollandse maaltijd die hij zichzelf stipt om zes uur opdient. Op een dag verschijnt er een zwerver in zijn straat. Fred besluit de zwakbegaafde man in huis op te nemen. De twee ontwikkelen een bijzondere band die Fred in staat stelt los te breken uit zijn vaste patronen en de wurggreep van zijn omgeving. Een absurdistische tragikomedie met veel non-verbaal spel.
Titel: Matterhorn
Jaar: 2013
Duur : 1 uur, 28 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2013
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie Mediafonds 25 JaarRomantiek

Gouden Kalf nominaties

Beste Acteur (2013)
Ton Kas

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.