Ga naar inhoud
Drama over koningin Beatrix. Wanneer minister-president Balkenende de troonrede op het laatste moment wil veranderen begint voor Beatrix een emotionele reis die laat zien welke eisen de monarchie stelt.
Drama over het leven en de dromen van koningin Beatrix. In het hart van het koninkrijk woedt een strijd, met als inzet de monarchie. Het is Prinsjesdag, een jaar na de dood van prins Claus. De spanningen lopen op wanneer minister-president Balkenende de troonrede op het laatste moment wil veranderen. Dat is voor Beatrix het begin van een emotionele reis die laat zien welke eisen de monarchie stelt. Ze blikt terug op de gelukkige jaren toen ze samen met prins Claus door zijn geliefde Afrika reisden. Laat Balkenende nu net de passage over het Afrikabeleid in de troonrede willen veranderen. Ze denkt ook aan haar verblijf in Canada tijdens de oorlog en de Hofmans-affaire.Een kijkje achter de schermen van het Nederlands koningshuis in een tijd dat de Oranjes gedwongen worden zich van een menselijke kant te laten zien. Regisseur Peter de Baan en scenarioschrijver Ger Beukenkamp werkten al eerder samen aan de met een Gouden Kalf bekroonde televisiefilms over het koningshuis: De kroon en De prins en het meisje.

Titel: Majesteit
Jaar: 2010
Duur : 1 uur, 26 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Focus: Gast van het Jaar, De Belofte
Editie: NFF 2012

Geschiedenis

Gouden Kalf winnaar

Beste Mannelijke Bijrol (2010)
Jeroen Willems

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.