Docu­men­taire over twaalf vrouwen die geen andere kleding bezitten dan kled­er­dracht. Ze behoren tot de laatste gener­atie die de kled­er­dracht in leven houdt. Een ode aan een verd­wi­j­nende Neder­landse traditie.
Kled­er­dracht wordt nog maar in een paar plaatsen in Neder­land dagelijks gedragen. In Staphorst en Bunschoten-Spak­en­burg zijn de meeste vrouwen in dracht te vinden; in Marken, Scheveningen, Urk, Volendam en op Walcheren zijn het er nog slechts tien­tallen. Deze docu­men­taire portret­teert twaalf vrouwen die geen andere kleding bezitten dan kled­er­dracht. Hoewel ze vaak als levende monu­menten worden gezien, zou geen van hen nog vrijwillig naar burg­erkleding’ over­stappen. Een ode aan een verd­wi­j­nende Neder­landse traditie.

Titel: Levende klederdracht
Jaar: 2013
Duur : 55 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2014

MaatschappijGeschiedenisKunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte