Aangrijpend portret van dappere hiv-positieve vrouwen, dat laat zien hoe het is om met de omstreden chronische ziekte te leven in onze hedendaagse maatschappij.
Hiv is al sinds de jaren 90 een chronische ziekte; je gaat er niet langer aan dood. Toch zijn het sociale stigma en het taboe dat op de ziekte rust blijven bestaan. Dat ondervinden ook twee vrouwen in Amsterdam en in Groningen. Zij zijn inmiddels zo ver dat ze durven te vertellen dat ze hiv-positief zijn, ondanks alle vooroordelen die er nog altijd over vrouwen met hiv bestaan. Deze aangrijpende documentaire laat zien hoe het is om te leven met de gevreesde ziekte in onze hedendaagse maatschappij.

Titel: Leven, liefde & hiv
Jaar: 2015
Duur : 23 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Panorama
Editie: NFF 2015

Maatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.