Documentaire over de Limburgse zanger Bruno Majcherek, die begin jaren zestig met het mijnwerkersorkest Regento Stars een grote hit had met Laila. Het lied zorgde er uiteindelijk voor dat de groep uit elkaar viel.
Begin jaren zestig had de Limburgse zanger Bruno Majcherek met zijn Regento Stars een grote hit met zijn versie van de traditionele tango Laila, over een haremdame die het hoofd van een legionair op hol brengt. Het mijnwerkersorkest van Oost-Europese komaf verkocht meer dan een miljoen singles. Het succes bracht ook problemen, zoals deze documentaire laat zien. Een gesproken tekst die Bruno had toegevoegd was niet door hemzelf bedacht, wat diverse rechtszaken tot gevolg had. De groep viel uit elkaar door onenigheid over royalties.

Credits

Producent
Scenario
Research
Geluidsnabewerking
Sound Design
Distributie
Productiebedrijf
Hans Heijnen Filmmaker
Omroep
L1 televisie

Titel: LAILA
Jaar: 2015
Duur : 55 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2015

MuziekKunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01