Ga naar inhoud
Still

Kids & Docs - Pien de bijenkoningin

Regie: Ellen Vloet
Via krachtig beeldrijm springt dit kleurige portret van een nuchter meisje van tien jaar heen en weer tussen haar liefdevolle strijd voor het voortbestaan van de bij naar de strijd tegen haar eigen ziekte.

Toen de nuchtere Pien hoorde dat de helft van de bijen ter wereld dood is, schrok ze wel even. Ze besloot er iets aan te doen. Met haar vriend Bouwe waakt ze nu over de bijenvolken in de achtertuin, zoals de doktoren waken over haar gezondheid - een tijd geleden kreeg ze botkanker. Via een krachtig beeldrijm springt dit ingetogen verhaal heen en weer van het tienjarige meisje dat geniet van het leven en haar bijen naar haar behandeling in het ziekenhuis. Ze droomt ervan met de bijen naar de nectarrijke koolzaadvelden te gaan. Zal het haar lukken?

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Sound Design
Productiebedrijf
Een van de jongens
Omroep
Evangelische Omroep (EO)
Titel: Kids & Docs - Pien de bijenkoningin
Jaar: 2015
Duur : 16 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2016
Kidsbios Inschrijving JeugdGezondheid

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.