Ga naar inhoud
Ontwapenend portret van de slimme en eigenzinnige tiener Ninnoc die voor de camera praat over haar angst om buitengesloten te worden en haar verlangen naar een leven waarin ze zich niet hoeft aan te passen.
'Iedereen ziet wie ik lijk te zijn, maar er zijn er maar een paar die weten wie ik ben.' Aldus de slimme en eigenzinnige Ninnoc die voor de camera praat, dicht en zingt over wat normaal, anders en populair zijn voor haar betekent. De tiener wil zich aan niets en niemand aanpassen maar is tegelijk bang om te worden buitengesloten door haar klasgenoten. In de bijzondere stijl en montage van de jeugddocumentaire, waarin we Ninnoc onder meer zien rennen en dansen door haar verlate schoolgebouw, echoën haar gevoelens door.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Scenario
Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
Zuidenwind Filmprodukties
Omroep
NTR TV

Titel: Kids & Docs - Ninnoc
Jaar: 2015
Duur : 18 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie, Inschrijving, Gouden Kalveren
Editie: NFF 2016

DansJeugd

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.