Ga naar inhoud
Moet je als keeper een beetje gek zijn of juist niet? Een humoristische zoektocht naar de motivatie en de psychologie van voetbalkeepers.
In een tijd waarin de meeste aandacht gaat naar de aanval, het scoren, en de spitsen, is dit juist een genuanceerde en bij vlagen humoristische psychologische zoektocht naar de motivatie en karaktereigenschappen van keepers. Vijf eigenzinnige amateurvoetbalkeepers tonen hoe spannend het is om heel alleen, in een veel te groot doel, te wachten op het onvermijdelijke tegendoelpunt. Zodra we accepteren dat de verdediging feilbaar is, kunnen we ons kwetsbaar opstellen en echt contact maken met de wereld om ons heen.

Titel: Keeper
Jaar: 2019
Duur : 1 uur, 16 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2020

Sport & spelMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.