Ga naar inhoud
Still

Jordy in Transitland

Regie: Willem Timmers
Iedereen wil weten of ze nu man, vrouw of transgender is. Aan de vooravond van haar transitie vraagt Jordy zich in een poëtisch visioen af of ze ooit kan ontsnappen aan de hardhandige hokjesgeest.
Jordy staat aan de vooravond van haar fysieke transitie naar Jody. Vooral nu, dwalend tussen man en vrouw, realiseert ze zich hoe iedereen haar bekijkt en wil ze weten wie ze nu eigenlijk is. Kan ze gewoon zichzelf zijn of zal ze van de weeromstuit alle clichés van de vrouwenstam omhelzen? In een dromerig visioen wandelt ze door een eigentijds sprookjeslandschap als een poëtische daad van verzet tegen de hardhandige hokjesgeest waar ze in de werkelijke wereld mee geconfronteerd wordt.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Sound Design
Titel: Jordy in Transitland
Jaar: 2016
Duur : 6 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2016
Inschrijving Hollandse Nieuwe MaatschappijGender

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.