Ga naar inhoud
De wonderlijke verbeeldingswereld van de schilder Jheronimus Bosch vormt het middelpunt van dit researchavontuur. Een team van experts probeert de mysteries rond 25 nog bestaande schilderijen te ontrafelen.
Een researchteam probeert het mysterie van de 25 nog bestaande schilderijen van Jheronimus Bosch te ontrafelen. Vijf jaar lang reizen de experts de wereld over. Met moderne technieken dringen ze tot in de onderste verflagen door. Zijn alle werken wel echt door Bosch geschilderd? Middelpunt van het researchavontuur vormt de wonderlijke verbeeldingswereld van de middeleeuwse 'duivelskunstenaar'. Daarnaast toont de documentaire het politieke spel waarmee Het Noordbrabants Museum zo veel mogelijk werken naar de grote Bosch-tentoonstelling probeert te krijgen.

Titel: Jheronimus Bosch, Geraakt door de duivel
Jaar: 2015
Duur : 1 uur, 27 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie, Gouden Kalveren, Inschrijving GK
Editie: NFF 2016

Kunst & CultuurGeschiedenis

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Kristallen Film (10.000 bezoekers documentaire) (2017)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.