Ga naar inhoud
Documentaire over de Noordoostpolder, waar duizenden buitenlandse werknemers voorgoed willen blijven. Maar hoe kun je ergens aarden, als anderen zich daardoor juist niét meer thuisvoelen?
Rondom de dorpen van de Noordoostpolder verrichten zo'n 50.000 buitenlandse seizoensarbeiders werk dat de dun gespreide Flevolanders zelf niet aankunnen. De aanvankelijke geruststelling dat deze ‘vreemdelingen’ daarna weer naar huis terugkeren is vervlogen; veel seizoenarbeiders gaan niet meer weg. Deze documentaire portretteert werkgevers -soms ook oud-emigranten- en Poolse werknemers die vertellen wat het betekent huis en haard te verlaten, en een nieuw leven op te bouwen op een plek waar mensen hen bepaald niet met open armen ontvangen.

Titel: Hoop & heimwee
Jaar: 2018
Duur : 1 uur, 12 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2018

Maatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.