Ga naar inhoud
Still

Hier ben ik

Regie: Sarah Vos, Sander Snoep, NSC
In een samenleving waarin ambitie en gejaagdheid de norm zijn geworden, biedt dominee Ad van Nieuwpoort een alternatief. Op zoek naar de simpele schoonheid van het bestaan in oude Bijbelteksten.
In zijn kerk in Bloemendaal gaat dominee Ad van Nieuwpoort de strijd aan met de samenleving die volgens hem ontspoord is. Hij biedt een alternatief voor een gejaagd bestaan, een negatief zelfbeeld en verstikkende ambities. In de documentaire komt de dominee zelf aan het woord, maar ook de kerkgangers. Zoals een topmanager die bijna stierf tijdens een marathon, maar niet wilde opgeven omdat hij geen verliezer wilde zijn. Ze laten zien wie ze zijn en waar ze vandaan komen, en houden zo anderen een spiegel voor.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Research
Geluidsnabewerking
Sound Design
Titel: Hier ben ik
Jaar: 2017
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2017
L'OR Gouden Kalf Competitie Maatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.