Ga naar inhoud
lifeisdream_02.jpg

Het leven is droom

Regie: Vanesa Abajo Pérez
Kun je je als kind losweken van het ideaalplaatje dat je ouders voor ogen hadden? De regisseur reflecteert op haar verleden en leven (en dat van haar ouders) in deze intieme, poëtische reis.
De ouders van Vanesa zijn immigranten die in de jaren zeventig de diepe armoede van Spanje ontvluchtten om hun droom in Nederland na te jagen. Ze werkten uren achter elkaar, ruim 45 jaar, met als doel om rijk naar Spanje terug te keren. Daar, in een comfortabel huis vol Hollands porselein en glanzend goud, kunnen ze nu eindelijk uitrusten. Vanesa zelf woont in Nederland en voelt zich nog altijd gevangen in de droom van haar familie. Verscheurd tussen twee thuisplekken duikt ze opnieuw in haar verleden. Langzaam maar zeker moeten Vanesa en haar ouders de harde realiteit onder ogen komen.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Visual Effects
Titel: Het leven is droom
Jaar: 2020
Duur : 1 uur, 41 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2020
Gouden Kalf Competitie EtniciteitMaatschappijFamiliebanden

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.