Ga naar inhoud
Autobiografische documentaire waarin Frans Bromet zijn joodse vader die sinds 1931 geen voet meer in Duitsland heeft gezet, overhaalt de grens over te steken.
De joodse vader van regisseur Frans Bromet heeft sinds 1931 geen voet meer op Duitse bodem gezet. In deze documentaire volgt de filmmaker zijn ouders en een bevriend echtpaar op 4 mei, als zij in de buurt van het drielandenpunt in Vaals, de doden herdenken. Hij probeert zijn vader over te halen om - illegaal - de grens over te steken naar het zo diep gehate buurland. Een fysiek kleine, maar mentaal enorme stap die leidt tot bijzondere overpeinzingen.

Titel: Het drielandenpunt
Jaar: 1974
Duur : 33 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Naakt
Editie: NFF 2013

Geschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.