Ga naar inhoud
Alleen dankzij de niet aflatende zorg van zijn vader en moeder kan de 49-jarige autist Kees zijn angsten en obsessies de baas. Maar hoe moet het verder als zijn bejaarde ouders er niet meer zijn?
De 49-jarige Kees Momma is autistisch. Alleen dankzij de hulp van zijn ouders kan Kees omgaan met de angsten en obsessies die hem kwellen. Zo lukt het hem zich staande te houden in de voor hem zo bedreigende wereld. Maar hoe moet dat verder als zijn ouders, die inmiddels 80 en 83 jaar zijn, niet meer voor hem kunnen zorgen? Wonen tussen andere mensen met een beperking lijkt hem niets. 'Ik wil niet geconfronteerd worden met de gebreken die ik zelf ook heb.' Intussen tikt de klok door, terwijl zijn ouders een oplossing proberen te vinden.

Credits

Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Selfmade Films
Omroep
NCRV TV

Titel: Het beste voor Kees
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 27 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie, NFF Jaarselectie
Editie: NFF 2014

Maatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.