Ga naar inhoud
Stills

Heilig boontje

Regie: Eva Nijsten
Korte jeugddocumentaire over Merle’s eerste heilige communie. Merle (8) kijkt uit naar die speciale dag in de kerk, maar worstelt ook met vragen. Verandert er echt iets als ze de heilige hostie eet?
Merle (8) woont in een dorpje in het zuiden van Nederland. Binnenkort doet ze haar eerste heilige communie in de kerk, net als haar ouders, opa's en oma's ooit hebben gedaan. Merle kijkt uit naar de mooie kleren en cadeaus die ze zal krijgen voor haar communiefeest, maar ze weet niet goed wat ze moet denken van de verhalen van de godsdienstjuf. Komt Jezus echt dichterbij als je de heilige hostie eet? In gesprekken met haar opa, papa en klasgenoten probeert ze er in deze korte jeugddocumentaire achter te komen hoe dat eigenlijk werkt.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Sound Design
Set geluid
Postproductiebedrijf
Titel: Heilig boontje
Jaar: 2019
Duur : 16 minuten
Soort: Korte Documentaire
Editie: NFF 2020
Geloof & spiritualiteitFamiliefilmKunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.