Ga naar inhoud
Vijf jongens uit een Rotterdamse arbeiderswijk bewijzen in deze feelgood-documentaire dat vriendschap belangrijker is dan verschil in afkomst. In het havengebied brengen ze al hun vrije tijd met elkaar door: daden, geen polariserende woorden!
Max, Emre, Yash, David en Hilson zijn vrienden en zitten op dezelfde school. Allemaal geboren in Nederland, maar van afkomst Hollands, Turks, Surinaams, Syrisch en Chinees. Ze wonen op Heijplaat, een wijk ooit gebouwd, zo tonen losjes rondgestrooide historische beelden, voor de arbeiders van de haven. Er is voor kinderen niet veel te beleven. Voor het vijftal is hun vriendschap daarom extra belangrijk. Dit groepsportret laat zien hoe ze leven in deze minimaatschappij met alle verschillen in cultuur en religie. In tijden van polarisatie kiezen deze jongens voor elkaar. En tussen de zeeschepen en containers vinden ze een reusachtig speelterrein.

Credits

Scenario
Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Tangerine Tree
Omroep
EO/IKONdocs
Postproductiebedrijf
Raamw3rk

Titel: Heijplaters
Jaar: 2018
Duur : 16 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2018

Jeugd

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.