Ga naar inhoud
Wat blijft over van een samenleving in tijden van crisis? Broer en zus Pafralides runnen in Griekenland een bedrijf in stookolie. Moeten zij hun medeburgers in de kou laten staan als die niet kunnen betalen?
Hoe hard treft de economische crisis het leven van gewone Grieken? Deze documentaire volgt Tasos en zijn zus Evdokia, die in hartje Thessaloniki samen een bedrijf runnen dat stookolie verkoopt. Terwijl Evdokia het tankstation bemant, doorkruist Tasos ’s winters de stad om de olie bij klanten thuis te brengen. Maar door jaren van ernstige malaise kunnen steeds minder Grieken zich de stookolie veroorloven. Daarom staan Tasos en Evdokia elke dag voor een groot dilemma: moeten zij echt stookolie weigeren aan klanten die het niet kunnen betalen?


Titel: Griekse winter
Jaar: 2016
Duur : 58 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: L'OR Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2017

Maatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.