Historisch drama waarin een laatzestiende-eeuwse Neder­landse drukker en graveur van erotische prenten geld inza­melt voor de uitgave van een bijzonder boek over incest, over­spel, vrouwelijke listen en necrofilie.
Hendrick Goltzius, de laatzestiende-eeuwse Neder­landse drukker en graveur van erotische prenten benadert de Mark­graaf van de Elzas om hem geld te geven voor de uitgave van een bijzonder boek met afbeeldingen van oudtes­ta­men­tische Bijbelver­halen over incest, over­spel, vrouwelijke listen en necro­filie. Goltzius’ theater­groep The Pelican Company moet daar­voor zes avonden amuse­ment bieden, gekop­peld aan de zes laatste seksuele taboes. De hovelingen van de Mark­graaf worden opge­hitst door de opwindende verhalen en geven zich over aan wellust en religieuze poli­tiek, totdat zij worden gedwongen zich vrij te kopen en Goltzius te steunen in zijn ambitieuze onderne­ming. Gelaagd, historisch drama in theatrale setting. Goltzius voorziet de gebeurtenissen van commen­taar en woorden rijgen zich door het beeld. Wereldpremière.

Titel: Goltzius & the Pelican Company
Jaar: 2012
Duur : 2 uur
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2012

Blik naar buiten(land)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01