Ga naar inhoud
Still

Giovanni en het waterballet

Regie: Astrid Bussink
Documentaire over de tienjarige Giovanni die als eerste jongen wil deelnemen aan het Nederlands kampioenschap synchroonzwemmen. Zijn droom is binnen handbereik; nog één belangrijk examen moet hij halen.
De tienjarige Giovanni moet niets hebben van karate of voetbal. Synchroonzwemmen, dat is zijn sport. Als enige jongen voelt hij zich helemaal thuis in een wereld van lenige en prachtig uitgedoste meisjes. Al vier jaar lang droomt Giovanni ervan om deel te nemen aan het Nederlands kampioenschap synchroonzwemmen. Die droom is nu binnen handbereik; nog één belangrijk examen moet hij halen. Ondersteund door opzwepende muziek toont de documentaire Giovanni’s inspannende voorbereiding op het examen en zijn ontwapenende gesprekjes met verkering Kim die hem door dik en dun steunt.

Credits

Geluidsnabewerking
Sound Design
Cast (hoofdrol)
Productiebedrijf
Een van de jongens
Omroep
NCRV TV
Titel: Giovanni en het waterballet
Jaar: 2014
Duur : 17 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2015
Gouden Kalf Competitie Kidsbios Competities Grenzeloos Nederlands FamiliefilmSport

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.