Ga naar inhoud
Still

DOC25 - De dwarsligger

Regie: Sanne Rovers
Portret van een vriendengroep die een carnavalswagen van ruim acht meter hoog bouwt. Een immense klus, die veel inzet vereist. Als de deadline nadert, blijken de ambities van de tieners nogal te verschillen.
Portret van een groep tieners van jeugdcarnavalsvereniging De Dwarsliggers. Voor het eerst doen de jongeren met een carnavalswagen aan de Grote Optocht mee. Een half jaar lang, waarin ze steeds volwassener worden, werken ze aan hun wagen van ruim acht meter hoog. Een immense klus, die alleen kan worden geklaard door hard buffelen en goed samenwerken. Naarmate de deadline nadert, neemt de druk toe. Uit de groepsdynamiek en interviews blijkt dat de ambities van de vrienden nogal verschillen.

Credits

Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Montage
Productiebedrijf
JvdW film
Omroep
NTR TV
Titel: DOC25 - De dwarsligger
Jaar: 2013
Duur : 25 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2013
Jaaroverzicht NFF Talent PolitiekKunst & CultuurNFF TalentMediafonds 25 JaarSport

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.