Ga naar inhoud
Sobere documentaire over het werk van de afdeling bedrijfsmaatschappelijk werk van het Ministerie van Defensie, die familieleden op de hoogte stelt van de dood van uitgezonden militairen.
Vijfentwintig Nederlandse militairen vonden de dood tijdens de missie in Uruzgan. Andere missies volgden. Het is de taak van de afdeling bedrijfsmaatschappelijk werk van het Ministerie van Defensie familieleden als eerste te verwittigen wanneer hun zoon, dochter, broer of zus is omgekomen. Na Uruzgan is de afdeling alleen nog maar gegroeid. Robert Oey spreekt met een aantal afdelingsmedewerkers over de gevoelige maar belangrijke taak het slechte nieuws op een zo zorgvuldig mogelijke wijze over te brengen. Nabestaanden belichten hoe zij dat beslissende moment en het verlies van hun dierbare tot op heden hebben beleefd. Oey stelt niet de missie als zodanig aan de orde en moraliseert nergens. Met gepaste verstilling tekent hij hoogst persoonlijke ervaringen op die samen een intiem requiem voor de gevallenen vormen.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Sound Design
Productiebedrijf
Pieter van Huystee Film & TV
Omroep
Human TV
Distributie
Cinema Delicatessen

Titel: Gesneuveld
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 32 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2012

Sociaal maatschappelijkOorlog & VredeBlik naar buiten(land)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.