Ga naar inhoud
Still

Boeren Burgers Buitenlui

Regie: Jan Musch, Tijs Tinbergen
Portret van Amstelland, een agrarisch en natuurgebied onder druk, waar boeren en natuurbeschermers in harmonie naast elkaar werken.
Natuurbeschermers en boeren zijn elkaars natuurlijke vijanden. Maar gelukkig niet overal. Amstelland is een gebied onder zware druk - het is natuurgebied, er moet gerecreëerd worden, en het is agrarisch grondgebied. Op de achtergrond rukt de uitdijende stad op. Maar hier voelen de boeren zich verantwoordelijk voor alles wat leeft op hun land; ze maaien om nesten heen en rapen jonge vogeltjes op. Het spanningsveld tussen economie en milieu wordt geschetst in interviews met boeren en natuurbeschermers en in soms poëtische beelden van beide beroepsuitoefenaars in functie. Maar ook in beelden van grutto’s langs de snelweg, dagjesmensen in bootjes op de sloot en schoolkinderen die de boerderij bezoeken. Daarnaast zijn er indrukwekkende natuuropnamen van de flora en de fauna, met een minidocumentaire over de fuut, van balts tot en met het uitkomen van de eieren.

Credits

Geluidsnabewerking
Visual Effects
Productiebedrijf
Musch & Tinbergen
Omroep
NCRV TV
Distributie
Musch & Tinbergen
Titel: Boeren Burgers Buitenlui
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 4 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2012
Jaaroverzicht Sociaal maatschappelijk

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.