Romantische komedie waarin de hoofdpersonen zich dapper staande houden op de instabiele Groningse bodem en hun liefde zien opbloeien in een meedogenloos klimaat. Soms met meer geluk dan wijsheid.
Wanneer Harko de laatste meiden zijn door aardbevingen geteisterde Groningse dorp ziet verlaten, komt een bus asielzoekers het dorp binnenrijden. Onder deze 'gelukzoekers' is Faiza, die strijdt voor een verblijfsstatus. Terwijl Harko's moeder helemaal in beslag wordt genomen door 'haar scheur' in de muur, wordt de jonge Groninger verscheurd tussen de loyaliteit naar zijn vrienden en zijn ontluikende liefde voor Faiza. Hun kansen worden in deze ontroerende romantische komedie kleiner, naarmate Groningen wegzakt en de weerzin tegen gelukzoekers toeneemt.

Titel: Gelukzoekers
Jaar: 2018
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Televisiedrama
Editie: NFF 2018

DramaMaatschappijPolitiekRomantiek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.