Ga naar inhoud
Still

Gabbers

Regie: Wim van der Aar
'Gabberen' is een typisch Nederlands verschijnsel, geboren in de jaren negentig. Documentaire over de opkomst en ondergang van een subcultuur die meer omvatte dan trainingspakken en hakken.
'Gabberen' is een typisch Nederlands verschijnsel. Geboren in de jaren negentig is het tot ver over de landsgrenzen een begrip geworden. Deze documentaire toont de opkomst en ondergang van de gabbercultuur, die meer was dan alleen trainingspakken en keihard hakken, en waarvan de sporen ook nu nog te zien zijn. Archiefbeelden, waarvan veel nooit eerder vertoond, en videomateriaal door de gabbers zelf geschoten, schetsen een uniek beeld van een al even unieke en invloedrijke subcultuur.

Credits

Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
Hazazah Pictures
Omroep
VPRO TV
Titel: Gabbers
Jaar: 2013
Duur : 50 minuten
Soort: Korte Documentaire
Editie: NFF 2014
NFF Jaarselectie MaatschappijGeschiedenisKunst & CultuurMuziek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.