Nadat Eddy de Jongh op mirac­uleuze wijze de Tweede Werel­doorlog over­leefde werd fotografie een manier om zich staande te houden. Film­maker David de Jongh gaat op zoek naar de verzwegen verhalen van zijn vader.
Regis­seur David de Jongh, zoon van fotograaf Eddy de Jongh, gaat op zoek naar de verhalen die zijn vader tijdens zijn leven zorgvuldig verborgen heeft gehouden. Als enige van zijn joodse gezin over­leefde Eddy op mirac­uleuze wijze de Tweede Werel­doorlog. Fotografie werd een manier om zich na zijn trau­ma­tische ervaringen staande te houden. Zo creëerde hij avon­tuur en schoonheid in een leven dat tegelijk­er­tijd werd over­schaduwd door conflicten.

Titel: Foto-Eddy
Jaar: 2013
Duur : 1 uur, 24 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2014

Kunst & CultuurGeschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01