Opkomst en ondergang van de minisamenleving die zich in oktober 2011 in luttele tijd op het Beursplein in Amsterdam ontwikkelde in navolging van Occupy Wall Street. Zeven weken hield het stand.

In navolging van Occupy Wall Street werd op 15 oktober 2011 het Beursplein in Amsterdam bezet. Vanuit het hele land kwamen mensen protesteren tegen de steeds groter wordende sociaal-economische ongelijkheid en de groeiende macht van banken en multinationals. De filmmaker filmde vanaf dag 1 opkomst en ondergang van de minisamenleving die zich op het plein ontwikkelde en zeven weken standhield. Wie zijn de mensen die er hun tent hebben opgezet, wie werpen zich op als coördinatoren? Lukt het ze vanuit hun idealen een nieuwe structuur te creëren of wordt het plein steeds meer een afspiegeling van de 'echte wereld'? Gaan ze ten onder aan ontwikkelingen van buitenaf of binnenuit? Strijdvaardigheid, doorzettingsvermogen, ontgoocheling, woede, lankmoedigheid en eigen gewin volgen elkaar in rap tempo op in dit kampement van zeer divers pluimage.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Camera
Production Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Visual Effects

Titel: Een beurs plein
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 6 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2012

Sociaal maatschappelijk

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01