Ga naar inhoud
Still

Duivelse dilemma's - Symbiose

Regie: Mijke de Jong
Indringend, op de huid gefilmd drama over Sophie die vanwege haar snel verslechterende dementie niet meer kan zorgen voor haar 25-jarige, verstandelijk gehandicapte zoon. De moeder ziet nog maar één oplossing.
Sophie woont samen met haar 25-jarige, verstandelijk gehandicapte zoon Koen die volledig afhankelijk is van de zorg van zijn moeder. De twee zijn dag en nacht bij elkaar en als Sophie even weg is raakt de jongen helemaal van slag. Aan deze situatie komt onherroepelijk een eind nu Sophie de ziekte van Pick heeft, waardoor ze steeds meer vergeet. De hulpverlening stuurt aan op uithuisplaatsing van Koen, maar Sophie heeft haar zoon beloofd dat ze altijd samen blijven. In het indringende, op de huid gefilmde drama ziet de moeder nog maar één oplossing.

Credits

Producent
Productiebedrijf
Talent United
Omroep
Human TV
Titel: Duivelse dilemma's - Symbiose
Jaar: 2013
Duur : 40 minuten
Categorie: Televisiedrama
Editie: NFF 2014
Gouden Kalf Competitie NFF Jaarselectie Maatschappij

Gouden Kalf nominaties

Beste Actrice Televisiedrama (2014)
Elsie de Brauw

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.