Ga naar inhoud
Zandvoort bereidt zich in deze documentaire voor op een evenement waarvoor alles moet wijken: de Grand Prix van de Formule 1. De komst van het coronavirus gooit alle ambitieuze plannen overhoop.
Op 3 mei 2020 staat voor het eerst in 35 jaar weer een Grand Prix gepland op het circuit van Zandvoort. Deze documentaire volgt de voorbereidingen op dit evenement gedurende een jaar. Door de ogen van betrokken bestuurders, dorpelingen, ondernemers en de plaatselijke boswachter zien we hoe het dorp alles op alles zet om de mooiste en duurzaamste race uit de geschiedenis te laten plaatsvinden. Ook tegenstanders laten hun ongezouten mening horen. Iedereen staat in de startblokken als in de vroege lente van 2020 het coronavirus arriveert.

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Set geluid
Montage

Titel: De Zandvoort Formule
Jaar: 2020
Duur : 54 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2020

MaatschappijSport & spelPolitiekNatuur & Milieu

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.