Persoonlijke, onthullende en provocerende documentaire over het web van racisme en hebzucht, dat het Amerikaanse gevangenissysteem momenteel in zijn greep heeft. Wat zijn mogelijke oplossingen?
Voor de Amerikaanse regisseur Roger Ross Williams was in zijn jeugd de gevangenis nooit ver weg. Hij ontvluchtte dit doemscenario in Pennsylvania om zijn droom als filmmaker waar te maken. In 2009 won hij als eerste zwarte regisseur ooit een Oscar. Dertig jaar later keert hij terug naar Pennsylvania. Roger is geschokt te horen hoeveel jeugdvrienden in de gevangenis zitten of hebben gezeten. Vanuit de wetenschap dat dit hem ook had kunnen overkomen, begint hij aan een persoonlijke zoektocht naar het wezen van het Amerikaanse gevangenissysteem.

Titel: American Jail
Jaar: 2018
Duur : 1 uur, 36 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2018

MisdaadPolitiekMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01