De zelfmoord van huisarts Nico Tromp en het gevecht van zijn weduwe om eerherstel trokken veel aandacht. Een pijnlijke tragedie die de angstcultuur rond stervensbegeleiding aan het licht brengt.
In 2013 wijkt huisarts Nico Tromp af van de richtlijnen om een stervende kankerpati├źnt te helpen. Als zijn coassistente hier melding van maakt, beschuldigen Inspectie en het OM hem zonder wederhoor van moord. Kort hierna maakt hij een einde aan zijn leven. Regisseur Sarah Vos volgt drie jaar lang weduwe Anneke Tromp bij haar gevecht tegen de Staat. Zo ontvouwt zich een tragisch verhaal dat roept om een hernieuwd maatschappelijk en politiek debat over de kwetsbare positie van huisartsen bij acute stervensbegeleiding.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Sound Design
Geluidsnabewerking

Titel: De zaak Tuitjenhorn
Jaar: 2019
Duur : 1 uur, 7 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2019

MaatschappijPolitiekGezondheid

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.