Kunstenaar Robert Zandvliet worstelt met de essentie van zijn werk in een tijd waarin digitale beelden ons overspoelen. Het proces van zoeken, kijken, schilderen en ontdekken minutieus vastgelegd.
Wat is de betekenis van een schilderij in de huidige digitale beeldenstorm? Kunstenaar Robert Zandvliet zoekt naar de essentie van zijn werk. Zelfs zoiets eenvoudigs als het schilderen van een steen kan een langdurig proces van herscheppen en vernietigen zijn, daarbij hopend op het moment van verlichting. Frank Scheffer gebruikt in deze experimentele documentaire een Bolex-camera, analoog aan de oude temperatechniek die Zandvliet toepast. Het intensieve proces van kijken, schilderen en nadenken tot in detail vastgelegd.
Credits
Regie
Producent
Uitvoerend Producent
Scenario
Geluidsnabewerking
Sound Design
Montage
Muziek
Productiebedrijf
Interakt
Titel: De waarneming
Jaar: 2015
Duur : 54 minuten
Soort: Korte Documentaire
Editie: NFF 2016
Jaar: 2015
Duur : 54 minuten
Soort: Korte Documentaire
Editie: NFF 2016
NFF Archief
Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.