Na ruim honderd jaar analoge filmprojectie zijn alle Nederlandse bioscopen in 2012 overgegaan op digitale vertoning. Twee operateurs over de charme van hun oude vak.

In 2012 gingen de Nederlandse bioscopen over op digitale filmprojectie. Hiermee kwam een einde aan ruim honderd jaar analoge filmvertoning en de oorspronkelijke functie van de filmoperateur. Wie was de filmoperateur en wat bond hem aan dat kleine hokje met die levensgrote degelijke filmprojector? Voelt hij zich in het digitale tijdperk nog steeds onvervangbaar en heer en meester in dat kleine magische universum?

Credits

Sound Design
Productiebedrijf
Dyzlo Film
Kimoptilt!
Houwen Media

Titel: De verborgen man
Jaar: 2012
Duur : 40 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Jaaroverzicht, NFF Debuutcompetitie, Focus: Lang leve celluloid!
Editie: NFF 2012

GeschiedenisKunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.