Vervolg op 50 cent uit 2007 toont hoe een drinkende en blowende bijstandsmoeder grip probeert te krijgen op de rauwe en complexe werkelijkheid van Hollandse armoede.

Vervolg op het eerder gemaakte 50 cent uit 2007 over de overlevingsstrategieën van de achtjarige Giovanni, zijn bijstandsmoeder Catelijne en zijn broertjes en zusjes in de Amsterdamse Vogelbuurt. In De rekening van Catelijne staat de moeder centraal. Na een leven vol alcohol en softdrugs zit ze nu in de schuldsanering en is er een gezinscoach. Catelijne is vastberaden zich met haar gezin aan haar uitzichtloze wereld te ontworstelen. De werkelijkheid is weerbarstig.

Titel: De rekening van Catelijne
Jaar: 2012
Duur : 39 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2012

Sociaal maatschappelijk

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.