Ga naar inhoud
Still

De nood aan dansen

Regie: Peter Lataster, Petra Lataster-Czisch
Documentaire over de Antwerpse choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui, zoon van een Vlaamse moeder en een Marokkaanse vader. In zijn werk verkent hij zijn Arabisch-Vlaamse identiteit.
De Antwerpse choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui is de zoon van een Marokkaanse vader en een Vlaamse moeder. Zijn keuze voor een leven als kunstenaar zorgde voor een breuk met zijn vader, die dat decadent vond. Cherkaoui praat zonder wrok over zijn veeleisende vader, die overleed voor zijn zoon succesvol werd. Als choreograaf verkent hij zijn Arabisch-Vlaamse identiteit en zoekt hij een nieuwe bewegingstaal die een brug slaat tussen verschillende culturen. De documentaire volgt de voorbereiding en uitvoering van verschillende dansvoorstellingen.

Credits

Set geluid
Sound Design
Productiebedrijf
De Familie Film & TV
Omroep
NTR TV
Titel: De nood aan dansen
Jaar: 2014
Duur : 58 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2015
Panorama Het Uur van de Wolf - 20 jaar Kunst & CultuurDans

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.