Ga naar inhoud
Still

De man met 100 kinderen

Regie: Vuk Janić
Portret van een zaaddonor uit Maastricht die altijd onzeker was met vrouwen, maar wel honderd kinderen heeft verwekt. De contacten legt hij buiten de officiële medische wereld om.
Ooit was een kinderschare die in de tientallen loopt voorbehouden aan koningen en stamhoofden, als teken van hun prestige. Nu kan ook een toeristengids uit een keurige buitenwijk van Maastricht zoals Ed Houben, dankzij de emancipatie en internet, honderd nakomelingen verwekken. De wereld van deze zaaddonor doet soms kunstmatig aan; een maakbare werkelijkheid waarin op een klinische manier wordt gesproken over ‘wensouders’, ‘ovulatiedagen’, ‘spermatestresultaten’, ‘pogingen’, en ‘geslaagde zwangerschappen’. Toch werden uit deze abstracte wereld inmiddels honderd echte kinderen geboren. Het portret over deze superzaaddonor laat zien hoe maatschappelijke conventies Ed en de wensmoeders elke dag weer op de proef stellen. Uitiendelijk blijkt Eds microkosmos veel te zeggen over onze tijd, moraal en maatschappij.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Scenario
Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
DOXY
Omroep
NCRV TV
Titel: De man met 100 kinderen
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 9 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2012
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie Sociaal maatschappelijk

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.