Ga naar inhoud
Still

De kinderen van juf Kiet

Regie: Petra Lataster-Czisch, Peter Lataster
Hoe wen je aan een nieuwe klas, een andere taal en een juf die je niet kunt verstaan? De nieuwe lichting vluchtelingenkinderen die juf Kiet onder haar hoede krijgt, wint langzaam aan zelfvertrouwen.
Kiet Engels is een juf die je ieder kind zou toewensen. Ze is streng maar nooit hardvochtig, liefdevol maar nooit slap. Haar geduld is oneindig en ook de meest ongemotiveerde leerlingen weet ze erbij te trekken. De kinderen in haar klas zijn nog maar pas in Nederland en hebben vaak een pijnlijke tijd van oorlog en ellende achter zich. In een puur observerende stijl - zonder commentaar of interviews - volgen de makers een jaar lang vier leerlingen van verschillende nationaliteiten en leeftijden. De film wordt vanuit hun perspectief verteld.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Sound Design
Still fotografie
Titel: De kinderen van juf Kiet
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 54 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2017
L'OR Gouden Kalf Competitie PolitiekMaatschappij

Gouden Kalf winnaar

Beste Lange Documentaire (2017)
Petra Lataster-Czisch
Beste Lange Documentaire (2017)
Peter Lataster

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Kristallen Film (10.000 bezoekers documentaire) (2017)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.