Ga naar inhoud
De burgemeester van Finsterwolde vraagt de bewoners van een onrustige straat om de problemen zelf aan te pakken. In deze documentaire loopt vervolgens alles anders dan iedereen had verwacht.

Inwoners van Finsterwolde zijn verbaasd als de burgemeester een beroep op hen doet. Hij vraagt bewoners van een onrustige straat om de problemen, zoals ruzies, vervuiling en vereenzaming, zelf aan te pakken. Maar niemand heeft zin in de rotzooi van een ander, dus ze beginnen met frisse tegenzin. Deze documentaire laat zien hoe de door de politiek gepropageerde burgerparticipatie anders uitpakt dan verwacht. Zijn sommige problemen niet te groot voor bewoners? En kunnen ambtelijke molens de kracht van bewoners wel beteugelen?

Credits

Producent
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Paul de Bont Producties
Omroep
NCRV TV
Distributie
Paul de Bont Producties

Titel: De brief van de burgemeester
Jaar: 2014
Duur : 55 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Panorama
Editie: NFF 2015

Maatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.