Portret van Daniele Gatti, de nieuwe chef-diri­gent van het Konin­klijk Concert­ge­bouworkest. De eigen­zin­nige Ital­iaan vertelt over zijn jeugd in een Milanese buiten­wijk en over zijn muzikale ontwikkeling.
De Ital­iaan Daniele Gatti treedt in het najaar van 2016 aan als de nieuwe chef-diri­gent van het Konin­klijk Concert­ge­bouworkest in Amsterdam. De docu­men­taire volgt hem tijdens de repeti­ties met het orkest voor de opening van het nieuwe seizoen. Deze beelden worden afgewis­seld met gesprekken waarin de eigen­zin­nige diri­gent vertelt over zijn afkomst en hoe zijn ouders zijn liefde voor muziek stim­uleerden. En over de lange weg die hij aflegde van de Milanese buiten­wijk waar hij opgroeide, naar de top van de muziekwereld.

Titel: DANIELE GATTI - Ouverture voor een Dirigent
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 18 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2016

MuziekKunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte