Ga naar inhoud
Still

DANIELE GATTI - Ouverture voor een Dirigent

Regie: Carmen Cobos
Portret van Daniele Gatti, de nieuwe chef-dirigent van het Koninklijk Concertgebouworkest. De eigenzinnige Italiaan vertelt over zijn jeugd in een Milanese buitenwijk en over zijn muzikale ontwikkeling.
De Italiaan Daniele Gatti treedt in het najaar van 2016 aan als de nieuwe chef-dirigent van het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam. De documentaire volgt hem tijdens de repetities met het orkest voor de opening van het nieuwe seizoen. Deze beelden worden afgewisseld met gesprekken waarin de eigenzinnige dirigent vertelt over zijn afkomst en hoe zijn ouders zijn liefde voor muziek stimuleerden. En over de lange weg die hij aflegde van de Milanese buitenwijk waar hij opgroeide, naar de top van de muziekwereld.

Credits

Producent
Sound Design
Still fotografie
Productiebedrijf
Cobos Films BV
Titel: DANIELE GATTI - Ouverture voor een Dirigent
Jaar: 2016
Duur : 1 uur, 18 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2016
Gouden Kalf Competitie Gouden Kalveren Inschrijving GK MuziekKunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.