Portret van een gezin­shuis met zes pleegkinderen laat zien hoe de plee­gouders spil zijn in een web van ouders, instanties en pleegkinderen, daarbij de balans zoekend tussen emoties en professionaliteit.

In Neder­land zijn op dit moment zo’n twintig­duizend kinderen uit huis geplaatst. En achthon­derd van hen wonen in een van de bijna twee­hon­derd zoge­naamde gezin­shuizen’. Miriam en Frans Erlings runnen zo’n gezin­shuis, met zes pleegkinderen waarvan er twee inmid­dels zelf­s­tandig wonen. Miriam en Frans moeten dagelijks het midden vinden tussen emotionele betrokken­heid bij de kinderen en de zake­lijke profes­sion­aliteit van een huishouden.

Titel: BV Het gezin
Jaar: 2012
Duur : 50 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2012

Sociaal maatschappelijk

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte