Ga naar inhoud
Liefdevol, magisch-realistisch familiedrama op Curaçao. De eigenzinnige Kenza (11) dreigt verstrikt te raken in de botsende levenswijzen van haar rationele vader en spirituele opa.

Kenza (11) woont met haar vader Ouira en opa Weljo op een autosloperij in de binnenlanden van Curaçao. De mannen zijn elkaars tegenpolen: Ouira is een broodnuchtere politieagent, Weljo identificeert zich juist met de oorspronkelijke bewoners en de spiritualiteit van het eiland. De eigenzinnige Kenza probeert haar eigen weg te vinden tussen deze uitersten, die steeds vaker met elkaar in botsing komen. Regisseur Eché Janga, die samen met Esther Duysker het scenario schreef, vond voor dit magisch-realistische familiedrama inspiratie in een lokale sage.

Tickets voor de NFF publiekspremière zijn hier verkrijgbaar.

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Kostuumontwerp

Titel: Buladó
Jaar: 2020
Duur : 1 uur, 27 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, Premières Landelijk
Editie: NFF 2020

Gender & identiteitEtniciteitGeloof & spiritualiteitMaatschappijGeschiedenisDrama

Gouden Kalf winnaar

Beste Film (2020)
Derk-Jan Warrink
Beste Film (2020)
Koji Nelissen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.