Documentaire waarin een oude Dakota na een traumatisch ongeluk terugkijkt op een turbulent bestaan. Zal dit alom geliefde vliegtuig in de herfst van haar leven nog een rol van betekenis mogen spelen?

Deze documentaire is het kleurrijke levensverhaal van het vliegtuig dat gebruikt zou gaan worden voor de musical Soldaat van Oranje. Tijdens het vervoer over de weg raakte de oude Dakota betrokken bij een ongeluk. Vleugellam wacht ze nu af hoe het met haar zal aflopen. In de film blikt het vliegtuig terug op haar turbulente bestaan terwijl mensen die haar kenden getuigen van hun liefde voor deze elegante en toch stoere 'Queen of the Sky'. Roland Korst van Museum Bevrijdende Vleugels wil haar redden, maar niet iedereen deelt zijn droom.

Titel: Broken Dreams
Jaar: 2015
Duur : 52 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Panorama
Editie: NFF 2015

Geschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.