Ga naar inhoud
Still

Black Out

Regie: Arne Toonen
Ex-crimineel Jos Vreeswijk wordt de dag voor zijn huwelijk wakker met een gat in zijn geheugen, een pistool in zijn hand én een lijk aan zijn zijde. Haalt hij het ja-woord wel? Snelle misdaadkomedie.
Jos Vreeswijk heeft al tien jaar zijn banden met de onderwereld verbroken als hij uitgerekend de dag voor zijn huwelijk wakker wordt met stevige koppijn, een pistool in zijn hand én een lijk aan zijn zijde. Het criminele circuit verdenkt hem bovendien van het stelen van twintig kilo cocaïne. Jos krijgt 24 uur om zich uit de nesten te werken en de drugsbuit op te sporen. Lukt het hem om te voldoen aan het ultimatum voordat hij zijn nietsvermoedende bruid het ja-woord moet geven? Zijn geheugenverlies helpt in ieder geval niet, net zo min als de even kleurrijke als geschifte boeven die zijn pad kruisen en de zaak compliceren. Zelfs die brave schoonvader blijkt niet bepaald brandschoon. Regisseur Arne Toonen serveert als een Guy Ritchie van de lage landen een misdaadkomedie met veel vaart.

Titel: Black Out
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 27 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2012
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie Misdaad

Gouden Kalf nominaties

Beste Mannelijke Bijrol (2012)
Bas Keijzer
Beste Camera (2012)
Jeroen de Bruin (NSC)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.