Ga naar inhoud
Awkward i als troubadour die een ridder en zijn schildknaap vergezelt op hun reis. De clip oogt als het begin van een Scandinavisch ridderepos, maar schijn bedriegt.
Ridder Herløv is verlaten door zijn vriendin en gaat nu, in het gezelschap van zijn trouwe schildknaap, terug naar zijn ouders. Zijn lange reis wordt muzikaal begeleid door de troubadour awkward i. In deze melige parodie op oude Scandinavische Vikingfilms (of een Ingmar Bergman-klassieker) speelt Henry van Loon de ridder. De credits die voorbijkomen - met namen als Jonathan Banks, Jeroen Krabbé en ‘regisseur’ Knut Jøran Helmers (in werkelijkheid een Noorse schaakspeler) - moeten niet al te serieus worden genomen.

Titel: AWKWARD i - Happiest Man (at Your Funeral)
Jaar: 2018
Duur : 5 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2018

Muziek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.