Vlak voor de viering van hun dertig­jarig bestaan beleeft het Artemis Quartet een van de meest turbu­lente jaren. Is de gedeelde muziek­liefde genoeg om moeil­ijkheden en verliezen te doorstaan?
De viering van het dertig­jarig bestaan markeert een buitenge­woon jaar voor het in Berlijn geves­tigde Artemis Quartet. Wanneer mede-oprichter en cellist Eckart Runge in 2018 besluit het kwartet te verlaten en tweede violist Anthea Kreston kort daarna volgt, wordt het kwartet volledig door elkaar geschud. De musici besluiten om samen te blijven tot het einde van het seizoen, waar­door de resterende leden de kans krijgen om het kwartet opnieuw te recon­strueren. Een blik achter de schermen, én van dichtbij op het inter­na­tionale podium.

Credits

Uitvoerend Producent
Productiebedrijf
Basalt Film
Coproductiebedrijf
24classics
Tondowski Films
Omroep
NTR
ZDF/ARTE
Distributie
EuroArts Film Division
Postproductiebedrijf
Het Raam Digital Cinema

Titel: Artemis: het oneindige kwartet
Jaar: 2019
Duur : 53 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2020

Kunst & CultuurMuziek

Gouden Kalf nominaties

Beste Korte Documentaire (2020)
Hester Overmars

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01