Ga naar inhoud
Still

APEX

Regie: Arjan van Meerten
Hypnotiserende VR-muziekvideo plaatst de kijker middenin een geanimeerde Apocalyps, waar demonische skeletten, manische reuzen en elektronische muziek het einde van de moderne wereld inluiden.

Na de virtual reality-animatie SURGE, sloegen kunstenaar Arjan van Meerten en studio House of Secrets wederom de handen ineen. In hun VR-muziekvideo APEX nemen ze de kijker ditmaal mee naar een alternatieve werkelijkheid waarin een demonenprocessie uit de Japanse folklore het einde van de moderne wereld aankondigt. Met duistere computeranimaties en elektronische muziek tovert Van Meerten een apocalyptisch universum te voorschijn waarin demonische skeletten en manische reuzen langs brandende ruïnes voorbijtrekken.

Credits

Research
Technische realisatie
Conceptontwikkeling
Productiebedrijf
House of Secrets
Distributie
Wevr
Coproductiebedrijf
Kaleidoscope VR
Titel: APEX
Jaar: 2017
Duur : 5 minuten
Categorie: Interactief project
Editie: NFF 2017
L'OR Gouden Kalf Competitie Actie & AvontuurMuziek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.