Korte documentaire over ons werkzame bestaan in een sociaalkapitalistische samenleving. Minimalistische scènes reduceren arbeid tot zijn uiterlijke, soms licht absurdistische verschijningsvorm.
Wat betekent het om mens te zijn in een door werk gedreven samenleving? Deze persoonlijke, maatschappijkritische documentaire beschouwt de mens gedurende een werkdag: van forenzen op weg naar werk en kantoorpanden vol werknemers die allemaal identiek achter een computer typen, tot de constante herhalingen achter de lopende band. Door de visueel minimalistische insteek komt de absurditeit van talloze taken extra naar voren. De 40-urige werkweek consumeert het grootste deel van onze tijd. Moeten we dat wel willen?

Credits

Sound Design
Set geluid
Dramaturgie
Productiebedrijf
Nederlandse Filmacademie
Omroep
AVROTROS
Postproductiebedrijf
Filmmore

Titel: Als je later groot bent
Jaar: 2019
Duur : 22 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2019

Maatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.