Ga naar inhoud
Moderne adaptatie van de gelijknamige klassieker van de Franse schrijver Hector Malot, waarin een moedige weesjongen met een oude man en diens dieren op zoek gaat naar zijn familie.
De dertienjarige wees Remi is op zoek naar zijn familie. Zijn moeder vond hem in een supermarkt als te vondeling gelegde baby. Toen haar man later terugkeerde van zee, was hij niet blij een kind aan te treffen in zijn huis. Hij liet Remi daarom achter bij een benzinestation. Gelukkig treft de jongen daar de oude Vitalis met zijn circusdieren. Adaptatie van de gelijknamige klassieker van de Franse schrijver Hector Malot. Deze jeugdserie speelt zich niet af in het Frankrijk van eind negentiende eeuw, maar in het Nederland van nu.

Titel: Alleen op de wereld
Jaar: 2016
Categorie: Televisiedrama
Competities: Gouden Kalf Competitie, Inschrijving, Gouden Kalveren
Editie: NFF 2016

RomantiekJeugdDrama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.