Ga naar inhoud
Stills

180CC

Regie: René van Zundert
De Rotterdamse tiener Jose wil maar één ding: meedoen met de stuntfietsers die de stad onveilig maken. Tot afgrijzen van zijn moeder. Zal hij naar haar luisteren?

Met veel vallen en opstaan oefent tiener Jose hard om mee te kunnen doen met Team Domina, een beruchte groep stuntfietsers uit Rotterdam-Zuid. Zij laten tijdens een 'ride-out' met levensgevaarlijke trucs op de openbare weg zien hoe behendig ze zijn - waarbij de politie ingrijpt als ze het te bont maken. Jose wil zijn moeder bewijzen dat het stuntfietsen meer is dan alleen de negatieve verhalen die zij heeft gehoord. In een observerende stijl laat de film zien wat er nog meer schuilt achter Jose's stuntdroom.

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Kleurcorrectie
Grafische vormgeving
Productiebedrijf
Tangerine Tree
Omroep
Evangelische Omroep (EO)
Titel: 180CC
Jaar: 2018
Duur : 17 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2019
MaatschappijJeugdSport

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.