Ga naar inhoud
Jaarlijks selecteert de filmredactie van de Volkskrant drie hoogtepunten uit het festivalprogramma. Op zondag 25 september zijn deze films, waaronder openingsfilm Zee van Tijd, in Kinepolis Jaarbeurs te zien.
De Volkskrantdag is al jarenlang een festivalsucces. Bor Beekman, filmredacteur van de Volkskrant selecteert ieder jaar een aantal filmtitels uit het complete festivalprogramma, die vervolgens achter elkaar worden vertoond. Een betere zondagbesteding is eigenlijk niet denkbaar.

Op het menu staan drie gloednieuwe Nederlandse films, te beginnen met het drama Narcosis (regie: Martijn de Jong, scenario: Laura van Dijk), waarin een hecht gezin ontwricht raakt nadat de vader tijdens een professionele duik niet meer boven komt. Daaropvolgend de documentaire Master of Light (regie: Rosa Ruth Boesten), waarin een en zwarte kunstenaar zijn weg probeert vinden in een witte kunstwereld en hij zijn jeugdtrauma’s van zich afschildert in de stijl van Rembrandt. De dag wordt afgesloten met openingsfilm Zee van Tijd (regie: Theu Boermans, scenario: Marieke van der Pol). Hierin zeilt een jong koppel in de jaren ’80 met hun zoontje de wereld rond, waarna een drama hen uit elkaar drijft. Veertig jaar later ontmoeten ze elkaar weer en blijken oude wonden nog niet geheeld.

De drie films worden stuk voor stuk toegelicht door Bor Beekman, die tijdens deze speciale dag ook de Q&A’s met de aanwezige regisseurs en acteurs verzorgt.

Bekijk trailer

Stills

180930916 Volkskrantdag - Schut.JPG